In deze cursus wordt gewerkt aan de technieken van het acteren en het maken en spelen van een voorstelling. Onderwerpen als concentratie, focus, emoties, geloofwaardigheid, fantasie, spelaanbod, beweging, fysiek spel, mise-en-scène, timing, samenspel, publieksbewustzijn en tekstbehandeling staan op het programma.
De oefeningen zijn intensief en gevarieerd; er wordt gewerkt met improvisatieopdrachten, maar ook met oefeningen gericht op het trainen van technische spelvaardigheden. Het niveau wordt bepaald door de deelnemers; de docent past het lesprogramma en begeleiding hier op aan. En streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit.
In deze reeks van 17 lessen train je de vaardigheden van het acteren en maak je een voorstelling. Doel is het halen van een zo hoog mogelijke spelkwaliteit van de spelers en die vervolgens leren toepassen in de voorstelling. De docent geeft feedback op de individuele spelontwikkeling en het effect van het gespeelde op het publiek.
De voorstelling komt tot stand in samenwerking met de spelers. De eigen inbreng van de spelers is groot wat van elke voorstelling een uniek product maakt. Je leert wat theatermaken is op een stevige basis van technische vaardigheden. Startpunt voor het maken van een voorstelling kan een bestaande toneeltekst zijn, maar er kan ook dramatiserend gewerkt worden. Dit houdt in dat allerlei materialen (resultaten van improvisatie-opdrachten, teksten, muziek, gesprekken, enzovoort) als uitgangspunt worden gebruikt voor het maken van de voorstelling. Vanuit dit verzamelde materiaal wordt door de docent/regisseur een voorstelling gemaakt. In beide gevallen staat de belevingswereld van jou als speler centraal.
Wij gaan op zoek naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden zodat jij met een trots gevoel naar huis gaat!